Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
06-06-2025
Vier jaar garantie op Aprilia, Vespa en Piaggio motorscooters

Vanaf 19 mei 2025 verdubbelt de Piaggio Groep de garantie op het assortiment motorscooters. De nieuwe garantie dekt vier jaar lang alle kosten van originele onderdelen en arbeid. Je zult als klant natuurlijk wel het normale onderhoudschema moeten volgen bij het officiële servicenetwerk. De huidige garantie van 24 maanden na aankoop van de motoscooter blijft en mits de kilometerstand binnen de kilometerbeperking blijft, zal de garantie zonder extra kosten dan met nog eens twee jaar worden verlengd.

Meer informatie is te vinden op de webpagina's Aprilia.com, Piaggio.com en Vespa.com en natuurlijk te verkrijgen de officiële dealers van Aprila, Vespa en Piaggio.

Je droom MOTORSCOOTER nog niet gevonden?
De beste koop vind je op Motoroccasion.nl.


Je droom MOTORSCOOTER financieren?
Vraag vrijblijvend aan op NUmotorrijden.nl.


Je droom MOTORSCOOTER verzekeren?
Nergens beter dan bij Zelfverzekerdmotorrijden.nl.



Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Liberator" betekent: Benaming voor de v-twin 750CC zijklep Harley-Davidsons die met de troepen van de Amerikanen en Canadezen meekwamen om Europa te bevrijden. Harley-Davidson maak­te deze legermotorfiets zowel voor het Amerikaanse als voor het Canadese leger. De officiële fabrieksaanduiding is WLA voor de Amerikaanse uitvoering, WL staat voor de typeaanduiding van 750CC (de a staat niet voor American zoals vaak wordt gedacht, maar voor army en de C in WLC voor Canadian).Tussen 1941 en 1946 werden er in totaal circa 90.000 door de Harley-Davidson fabriek in Milwaukee gemaakt. De naam Liberator, letter­lijk bevrijder, werd pas na de bevrijding aan dit type motorfiets toegekend. De WLA en WLC verschilden op details van elkaar (ondermeer voorvork, luchtfilter, achterlicht, verwisselbare voor- en achterwielen, plaats van de koplamp). De Liberator was primair een ordonnansmotorfiets, al werd er later tevens een gevechtsuitvoering van de WLA gemaakt, voorzien van een geweerhouder voor een Thompson-machinegeweer. In 1943 was echter al duidelijk dat de rol van de WLA/WLC beperkt zou blijven tot ordonnanstaken en werd een veel prominentere rol weggelegd voor de jeep. Toen werd al duidelijk dat de meeste Liberators voorbestemd waren om dumpmotorfietsen te wor­den. Duizenden van deze legermotorfietsen, soms nog nieuw in de krat, alsmede vele tonnen reserveonderdelen werden in Europa achtergelaten en ook in Nederland verhandeld. Voor een grijpstuiver waren ze te koop en ze vonden dan ook hun weg als goedkoop vervoermiddel naar politie, marechaussee, wegen­wacht en tal van particulieren. De verspreiding van Liberators heeft ertoe bijgedragen dat in Nederland de naam Harley-Davidson algemeen bekend werd en onlosmakelijk met een legermotorfiets werd verbonden. De belangstelling voor mo­torfietsen bereikte in de jaren zestig een dieptepunt en Libe­rators werden (veelal door studenten die zich nog geen auto konden permitteren) voor een habbekrats aangeschaft. Vanaf de jaren zeventig ontwikkelde zich een bredere interesse voor de 750CC Liberators, vooral onder werkende jongeren. Voor velen van hen werd de Liberator de opstap naar een zwaardere Harley-Davidson van recentere datum. In Nederland heeft de Liberator veel betekend voor de naoorlogse populariteit van het merk Harley-Davidson. Menig berijder van een nieuw ty­pe Harley-Davidson heeft zijn eertijds aangeschafte Liberator aangehouden en in de schuur o f zelfs in de huiskamer staan. Momenteel zijn er naar schatting zo’n zesduizend Liberators in Nederlandse handen.
© 2000 - 2025 Motoroccasion